TCS Q3 Review – Gezonde toplijn verslaan om bezorgdheid over groei te verminderen; Outlook Strong: Motilal Oswal

[ad_1]

De speciale onderzoekssectie van BQ Blue verzamelt hoogwaardige en diepgaande onderzoeksrapporten over aandelen en economie van de beste makelaars, vermogensbeheerders en onderzoeksbureaus in India. Deze rapporten bieden de abonnees van BloombergQuint een kans om hun kennis van bedrijven, sectoren en de economie te vergroten.

Tata Consultancy Services Ltd. rapporteerde Q3 FY22 omzet van $ 6,52 miljard, een stijging van 4,0% kok in constante valuta – boven onze schatting van 3,2% kok-groei. De omzet in het derde kwartaal werd gedreven door communicatie-, technologie- en regionale markten, terwijl de productie- en retailsectoren de groei afremden.

De ebit-marge kromp met 60 basispunten op kwartaalbasis tot 25,0%, 100 basispunten lager dan onze schatting van 26,0%, aangezien TCS de instroom van werknemers verhoogde (altijd hoog op 28.000), samen met een piek in de kosten voor onderaanneming.

De nettowinst bedroeg Rs 97,7 miljard, een stijging van 1,5% op kwartaalbasis, wat lager was dan onze schatting vanwege de misgelopen bedrijfsmarge.

TCS’s Q3-dealwinsten bleven stabiel op $ 7,6 miljard, zonder megadeal (vergelijkbaar met Q2). We beschouwen de stabiliteit in het winnen van deals bij afwezigheid van megadeals als positief.

Klik op de bijlage om het volledige rapport te lezen:

VRIJWARING

Dit rapport is opgesteld door een externe partij. BloombergQuint staat niet in voor de juistheid van de inhoud ervan en is er op geen enkele manier verantwoordelijk voor. De inhoud van deze sectie vormt geen beleggingsadvies. Daarvoor moet u altijd een deskundige raadplegen op basis van uw individuele behoeften. De standpunten in het rapport zijn die van de auteursentiteit en vertegenwoordigen niet de standpunten van BloombergQuint.

Gebruikers hebben geen licentie om de inhoud te kopiëren, aan te passen of te verspreiden zonder toestemming van de oorspronkelijke eigenaar.

.

[ad_2]

Source link

Leave a Comment