Ongunstige basis duwde CPI-inflatie naar 5,6% in december: ICRA

[ad_1]

De speciale onderzoekssectie van BQ Blue verzamelt hoogwaardige en diepgaande onderzoeksrapporten over aandelen en economie van de beste makelaars, vermogensbeheerders en onderzoeksbureaus in India. Deze rapporten bieden de abonnees van BloombergQuint een kans om hun kennis van bedrijven, sectoren en de economie te vergroten.

Terwijl de ongunstige basis zich manifesteerde, steeg de inflatie van de consumptieprijsindex in december 2021 van 4,9% in november 2021 tot een zesmaandelijks hoogste 5,6% in december 2021, ondanks de maand-op-maanddaling van de index met 0,4% in december 2021.

De stijging van de YoY CPI-inflatie in december 2021 ten opzichte van de voorgaande maand werd voornamelijk geleid door voedsel en dranken, en kleding en schoeisel, met een welkome matiging in de prints voor brandstof en licht, en pan, tabak enz. te midden van een milde dip in diversen en huisvesting.

De kern-CPI-inflatie was in december 2021 stabiel op 5,85%, ondanks de prijsstijgingen die in verschillende sectoren werden doorgevoerd, waaronder de stijging van de telecomtarieven.

We verwachten dat de totale CPI-inflatie in Q4 FY22 zal schommelen tussen een ongemakkelijke 5,7-6,0%, vergeleken met de voorspelling van het Monetary Policy Committee van 5,7%.

Klik op de bijlage om het volledige rapport te lezen:

VRIJWARING

Dit rapport is opgesteld door een externe partij. BloombergQuint staat niet in voor de juistheid van de inhoud ervan en is er op geen enkele manier verantwoordelijk voor. De inhoud van deze sectie vormt geen beleggingsadvies. Daarvoor moet u altijd een deskundige raadplegen op basis van uw individuele behoeften. De standpunten in het rapport zijn die van de auteursentiteit en vertegenwoordigen niet de standpunten van BloombergQuint.

Gebruikers hebben geen licentie om de inhoud te kopiëren, aan te passen of te verspreiden zonder toestemming van de oorspronkelijke eigenaar.

.

[ad_2]

Source link

Leave a Comment