India Economy Watch – december CPI & november IIP onder de verwachtingen: Motilal Oswal

[ad_1]

De speciale onderzoekssectie van BQ Blue verzamelt hoogwaardige en diepgaande onderzoeksrapporten over aandelen en economie van de beste makelaars, vermogensbeheerders en onderzoeksbureaus in India. Deze rapporten bieden de abonnees van BloombergQuint een kans om hun kennis van bedrijven, sectoren en de economie te vergroten.

De retailinflatie op basis van de consumentenprijsindex bedroeg 5,6% joj in december 2021, tegen 4,9% joj in november 2021. Het cijfer is iets lager dan onze verwachting van 5,7% joj en Bloomberg-consensus van 5,8% joj.

Hiermee kwam de CPI-inflatie in Q3 FY22 uit op 5% YoY, vergeleken met 5,1% in Q2 FY22 en 6,4% YoY in Q3 FY21.

Groenten registreerden een zes maanden durende lage deflatie van 3% op jaarbasis in december-21, tegen een gemiddelde deflatie van 15% in de periode van 21 juli tot 21 november. Exclusief groenten stond de CPI-inflatie op het laagste punt in acht maanden van 6,3% joj in 21 december, vergeleken met 6,7% joj in 21 november.

Los daarvan stond de index van de industriële productiegroei in 21 november op 1,4% op jaarbasis, tegen 4% op jaarbasis in 21 oktober en een daling van 1,6% op jaarbasis in 20 november. Het aantal was de helft van de consensusschatting van 2,8% en was veel lager dan onze voorspelling van 4,9% op jaarbasis.

Klik op de bijlage om het volledige rapport te lezen:

VRIJWARING

Dit rapport is opgesteld door een externe partij. BloombergQuint staat niet in voor de juistheid van de inhoud ervan en is er op geen enkele manier verantwoordelijk voor. De inhoud van deze sectie vormt geen beleggingsadvies. Daarvoor moet u altijd een deskundige raadplegen op basis van uw individuele behoeften. De standpunten in het rapport zijn die van de auteursentiteit en vertegenwoordigen niet de standpunten van BloombergQuint.

Gebruikers hebben geen licentie om de inhoud te kopiëren, aan te passen of te verspreiden zonder toestemming van de oorspronkelijke eigenaar.

.

[ad_2]

Source link

Leave a Comment